vrijdag 22 mei 2009

Dizzie

Klik op de titel om mijn Dizzie-collectie te bekijken.

18. catalogiseer je boeken met LibraryThing

Ik heb in januari 2009 een selectie uit mijn boekenkasten toegevoegd aan LibraryThing. Daar ik met een gratis account maar 200 boeken toe kon voegen, heb ik ook een account aangemaakt op Dizzie. De "studieboeken" zijn geplaatst in LibraryThing en de romans in Dizzie. Ik vond het heel leuk om te doen, het heeft ook aardig wat tijd gekost. Ik heb tags toegevoegd en recensies gelezen. Als je op de titel klikt, wordt je gelijk doorgelinkt naar mijn LibraryThing.

donderdag 21 mei 2009

17. Microbloggen met Twitter

Ik ben dus ook aan het twitteren geslagen. Ik heb de mogelijkheden bekeken en TweetDeck geïnstalleerd. Ik ben nog steeds aan het zoeken naar interessante informatie. Tot nu toe kan ik niet echt zeggen dat het voor mij iets toevoegt. Alle informatie die ik interessant vind, zijn ook op andere plekken te vinden. En het interesseert me ook niet echt wat iedereen aan het doen is.
Misschien dat ik er ooit anders over ga denken, maar voor nu is het niet "my kind of thing". Ook zie ik niet wat dit voor mogelijkheden biedt voor de bibliotheek.