vrijdag 15 mei 2009

Jiskefet - Boekenwinkel

Een van mijn favoriete afleveringen van Jiskefet: De boekenwinkel

16. YouTube Video

Ik ben al een tijd bekend met YouTube en de mogelijkheden. Ik heb ook de alternatieve videosites bekeken en zie veel mogelijkheden voor de bibliotheek, zoals instructies voor de catalogus, uitleg over PIM, filmpjes over activiteiten, lezingen promoten enz.
Omdat Bibliotheek Rivierenland in juni overgaat van Bibliobyte op Bicat, lijkt een instructiefilmpje over de werking van de Bicat catalogus voor de leners me een heel handig item.

15. Podcasts

Ik heb verschillende podcastdirectories bekeken en vele podcasts beluisterd en uiteindelijk via Gespod 3 podcasts toegevoegd aan i-tunes. Ik had deze eerst toegevoegd aan Netvibes, maar daar werden ze helaas niet afgespeeld.
Ik heb de volgende podcasts toegevoegd: Jiskefet, Iedereen Leest en Motown50.
Ik vond het leuk om podcasts te beluisteren, maar helaas ook dit kost weer tijd, dus ik denk niet dat ik hier voor mezelf verder veel mee zal doen.

Mogelijkheden van podcasts voor de bibliotheek:
* Achtergrondinformatie over schrijvers
* Uitleg over PIM systeem
* Uitleg over catalogus
* Trailers nieuwe media
* Lezingen etc.

zondag 10 mei 2009

Instant Messaging

Ik heb een Gmail chatvenster geplaatst in mijn blog en de andere leden van de groep toegevoegd aan mijn contacten.
Ik heb ooit een account gehad bij Windows Live, maar heb deze na enkele maanden weer verwijderd. Chatten is niet echt een hobby van me. Het gaat te vaak nergens over en kost veel tijd.

Een bibliotheekchatdienst vind ik wel handig, voor directe vraagverduidelijking en vraagafhandeling.

13. Online kantoortoepassingen en andere tools

Ik heb een document van mijn computer gehaald via upload en ik heb dit document opnieuw bewerkt en afbeeldingen toegevoegd.
Daarna heb ik het document op het web gepubliceerd. Klik op de titel om het document te bekijken.
Ik heb een uitnodiging van Anke ontvangen om een document te delen, samen met Els en Herman. Dit lijkt me een erg handige toepassing, het delen en bewerken van documenten met andere mensen, voor projecten en andere zaken.